Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Donutí ženy muže, aby se naučili střílet?

Redaktorka České televize musela být dost zaskočená tímto nečekaným výrokem (volná parafráze), kterým Benjamin Kuras před časem uzavřel diskuzi o islámu.

Evropské ženy se možná nedají zahalit do hábitů (bez ohledu na vulgární bonmot prezidenta Zemana, že by to některým pomohlo).

Skutečně, my evropští muži víme, jak nelehké to s našimi ženami máme, takže sázka na tuto tajnou zbraň je z hlediska rozpočtu ministerstva obrany jasná.

Uhájíme si naši relativní svobodu? V Českých podmínkách by to také mohlo skončit pověstným ohnutím zad.

Jak napsal Kryl: „Lepší vrabec v hrsti, nežli kulka v srsti (pro balistiky: ano, mám na mysli střelu, kulky jsou něco jiného). Otázka je: „Najde se pár lidí, kteří na sebe dobrovolně nakreslí terč?“„Hele, já už o islámu nic psát nebudu, je to o držku.“

Na úsilí o svobodu nebudeme sami. V roce 2050 bude možná každý pátý Evropan muslim. Na nich bude vyřešit si soulad některých veršů koránu a dalších textů s evropskou zákonnou a relativně svobodnou realitou.

Na všech ostatních jsou jen drobnosti, např.: bossing rozlezlý po českých firmách, školách, úřadech.

Doufám, že Česká televize brzy natočí dokument o reakci lidí na holku chodící po Turnově (malé město na severu) v burce. Velké téma…je svobodná a případně šťastná? Oblékla si to dobrovolně? Co je to dobrovolně? Svlékla se dobrovolně? Kdo to bude kontrolovat? A jak jsme na tom my bez burky?

Ano, výzev je mnoho. A protože je krásný den, zařízený naším jediným Bohem, jdu s kobercem (velmi praktická věc) na piknik do přírody.

 

Aleš Hoření

Autor: Aleš Hoření | úterý 29.12.2015 12:19 | karma článku: 19,64 | přečteno: 1278x
  • Další články autora
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x

Seznam rubrik